Polar i Olympiatoppens treningsdagbok

 

Lyymp AS har i samarbeid med Olympiatoppen og Polar nå åpnet for at puls og GPS data kan overføres automatisk fra Polar sine systemer og til Olympiatoppens Treningsdagbok.

Brukere vil sende data fra pulsklokke inn til PolarPersonalTrainer.Com eller Flow.Polar.Com og data vil automatisk bli lagt inn i dagboken. For at dette skal kunne gjøres må bruker selv sette opp en sammenkobling mellom Polar og Olympiatoppens Treningsdagbok. Merk at det er kun nye treningsøkter som blir overført, treningsøkter som har blitt lagret hos Polar før sammenkobling gjøres vil ikke bli sendt til OLT-Dagbok.

 

Koble sammen Polar og OLT-Dagbok

Send forespørsel

I Dagbok-panelet på innstillinger-siden er det lagt til en knapp for å sende forespørsel om tilkobling til Polar. NB! Det er helt nødvendig at email-adressen som er benyttet i OLT-Dagbok er det samme som emailadressen som er benyttet i Polar-systemet.

Trykk Koble… knappen og svar bekreftende på alle spørsmål for å sende forespørsel til Polar.

Du kan også gjøre sammenkoblingen ved å trykke på tomt hjerte-ikon foran hver økt .HearIcon2

 

Det er også viktig at riktig makspuls er satt slik at utholdenhetsdata blir overført til riktig intensitetssone. Legg merke til at puls under I-sone 1 ikke blir registrert som trening, så en veldig rolig treningstur vil kunne få en kortere varighet i OLT-Dagbok enn reell lengde på treningsturen. Om det er ønskelig at all lavintensitetstrening skal komme i I-Sone1 så kan du stille nedre grense for denne vd å velge Egendefinerte pulssoner, velg da riktig makspuls først, slik at sonene stemmer. Klikke på egendefinert og sett tall i første tekstboks til ønsket verdi. 103 i eksemplet over.

 

Når forespørselen er sendt vil du få en mail med link til https://flow.polar.com/ eller https://polarpersonaltrainer.com/ Klikk på linken til det systemet du bruker i Polar. For de nyeste klokkene V800 og M400 f.eks vil det være Flow som er aktuelt.

Polar Flow

Når du klikker på Flow-linken i mailen du får, og logger deg på. Så må du gå til Innstillinger, trykk på ditt eget navn opp til høyre og velg Innstillinger. Gå så til «din profil» PolarSettings

 

Nederst på din profil vil den forespørselen fra dagboken ligge, trykk på Vis

Request

Og trykk så godkjenn i neste skjermbilde.

Request2

 

Etter dette er gjort vil tilkoblingen til dagboken stå listet under Partner på innstillinger, herfra kan du også fjerne tilkoblingen. Dette kan også gjøres fra dagboken ved å trykke på tomt hjerteikon foran hver økt.
Dette kan være nødvendig dersom du etter å ha sendt forespørsel fra dagboken finner ut at mailadressene ikke samsvarer i Polar og OLT-Dagbok, da kan du endre mailadresse og slette forespørsel og starte prosessen med sammenkobling på nytt.

 

Polar Personal Trainer

Når forespørselen er sendt vil du få en mail med link til https://polarpersonaltrainer.com/ Klikk på linken. Når du har logget på Personal Trainer vil du kanskje få beskjed om å skrive inn personopplysninger. Deretter vil Acitivty Feed midt på første side, vise  Partner Request fra Olympiatoppens Treningsdagbok. Trykk på Lyymp-linken for å kunne godkjenne sammenkoblingen.

Activity Feed

Det kommer da opp en en side der du får mulighet til å godkjenne. Du må huke av for at «I accept that my data will be sent to Lyymp” Og trykke på Accept Request.

Accept_connect

 

Du vil da måtte svare OK på brukervilkårene til Polar , og tikoblingen er klar.

 

 

 

Slette tilkoblingen

For å slette koblingen om du ikke ønsker at dataene skal overføres til OLT-Dagbok lengre, så trykker du på innstillnger i PolarPersonalTrainer og går til Partners

Remove

 

Velg der  Lyymp og trykk Remove. Dersom du angrer dette i etterkant kan du starte hele sammenkoblingen på nytt igjen, som ved første gangs tilkobling.

 

 

 

 

 

Data som overføres

Data som skal bli overført fra Polar er Puls, Hastighet, Distanse, Stigning, Watt og Frekvens. I tillegg lagres søvnlengde i dagsparametre. Vi vil også i nær framtid legge opp til at aktiv tid også lagres i dagsparametre. Dvs all tid som ikke er hvile.

 

 

Når en økt er overført til dagboken vil ikonet foran treningsøkten ha rød farge, ved å klikke på dette ikonet kommer du til siden der du ser ruten du har fulgt på treningsøkten samt kurver for puls, fart høyde etc.

 

Kommentarer

 1. Tor Inge Vik

  Har oppdaget at import får problemer dersom HeartRateBpm, AverageHeartRateBpm eller TotalTimeSeconds kommer som float verdier (altså med desimaler) i TCX filen. Antar at dette er en bug i import rutinen

 2. Magnus

  Hei, jeg har det samme problemet med min v800, men selvom jeg har gjort alt ovenfor vil likevel ikke klokken synkronisere seg med personal trainer eller Olt.

 3. Kent-Ole Larsen

  Hei,

  Har satt opp link mellom Polarpersonaltrainer og OLT, men ingen data blir overført.
  Har kjørt websync flere ganger.

 4. Jakob

  Hei. Har en V800. Har gjort alt, og logget på med samme brukernavn og passord på personaltrainer. Men ingen data kommer inn i dagboken… Og på personaltrainer, hvor jeg ikke engang får lagt inn klokken, er det heller ingen data. Det er ikke mulig å synke v800 med personaltrainer… Og det kommer heller ingenting fra flow…
  Hjelp?

 5. Morten Hansen

  Hei,
  treningsfilene mine har sluttet å komme opp i OLT-dagboka. Alt funket bra inntil forrige uke, men etter det så har ikke filene blitt overført. Er det noen grunn til det, tro?

 6. Anne

  Betyr dette at nå fungerer ikke direkte import fra Garmin sine klokker lenger? En av grunnene til at jeg valgte å kjøpe en Garminklokke var nettopp på grunn av denne funksjonen…

 7. Cecilie Nilsen

  Hei
  Jeg har koblet polarpersonaltrainer med lyymp, men forstår ikke hvordan jeg får øktene fra polarpersonaltrainer over i dagboken.

 8. TSF

  Begynte å bruke OLT-dagboken igjen i Oktober og fikk synkronisert den med PolarPeronalTrainer. Dette fungerte veldig bra frem til 03.des.2014. Da stoppet synkroniseringen og jeg måtte beynne med å legge inn treningsdataene manuelt. Hva kan ha skjedd?

 9. Alexander Broberg Skeltved

  Hei

  Har problemer med å synkronisere etter ny oppdatering. Enten er det på grunn av oppdateringen eller så er det på grunn av at jeg har skiftet mellom data overføring og bluetooth gjennom telefon og ipad.

  Er dette kjente problemer?

 10. Knut Karlsen

  Hei

  Jeg føler meg litt dum, men jeg kommer ikke i gang med Polar V800 i det hele tatt: jeg finner ikke knappen det henvises til i første punkt. På mine instillinger ser jeg ingen knapp. Går jeg til import siden så står det at treningsdagboken ikke finner noen pulsklokke og at jeg må installere Garmin plug in.

  Min V800 fungerer utmerket i Flow. Jeg bruker siste versjon av OSX.

  Kjempefint om jeg kunne fått litt hjelp.

  1. Knut Karlsen

   Ser ut som om jeg fant ut av det. Jeg trykket på hjertefrekvensknappen på dagboksiden. Da gikk jeg gjennom prosessen som beskrevet.

 11. Skurdal

  Hei har klart å slette forespørselen jeg fikk fra treningsdagboka i polarpersonaltrainer. Når jeg prøver å sende forespørselen på nytt, står det at det har skjedd en feil eller at jeg allerede er registrert. Noe jeg ikke er! Hva skal jeg gjøre?

 12. Kristian

  Hei!

  Jeg trykka på «koble»-knappen som det står uten at email-adressene ikke var like. Jeg har nå endret email så de er like, men det står at jeg allerede er registrert. Har dere noe forslag?

 13. Magnus Brath Skurdal

  Hei!
  Har forsøkt å koble min Polar v800 til OLT dagboken. Dette fungerer ikke. Får ikke noen forspørsel i flow.polar.com slik dere skriver at man skal få. Hva må jeg gjøre for å få dette til?

 14. André Borgen

  Hei. Jeg får ikke koblet treningsdagboken og flow polar. Jeg bruker polar v800 og synker derfor ikke med polarpersonaltrainer.com, men flow polar.

  1. tommy Forfatter

   Se svar over. Tilkobling gjøres via PersonalTrainer, men data fra Flow blir også synket. Forutsatt at du benytter samme brukerid og passord begge steder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *