Dagboken har fra januar 2012 lik funksjonalitet på Mac og Windows. Dette er en oppdatert artikkel; kommentarer eldre enn 3. januar 2012 matcher ikke nødvendigvis dagens innhold.

Artikkelen er oppdatert 14. januar 2013

Silverlight 5:
Silverlight er oppdatert til versjon 5, og Olympiatoppens dagbok er tilpasset denne versjonen. Med oppdateringen til Silverlight 5 trenger ikke Macbrukere lenger å ha en lokal installasjon, du bruker den nå rett i nettlesere som støtte Silverlight 5.

Våre tester viser at vi nå har god funksjon i både Snow Leopard og Lion (OSX 10.6, OSX 10.7 og 10.8). I skrivende stund (januar 2012) tester vi på 10.6, 10.7 og 10.8, alle i nyeste versjon. Se under for kommentarer om forskjellige nettlesere.

Silverlight skal fungere på OSX 10.4 (bruk 10.4.11) og 10.5 (bruk 10.5.8), uten at dette er ferdig testet av oss. Silverlight 5 fungerer kun på Intel-maskiner.

Offline:
Offline-funksjonalitet fungerer i både Snow Leopard og Lion. Dette krever installasjon på lokal maskin.

Safari: 
Safari gir god brukeropplevelse for Macbrukere, og støtter f.eks skrolling med touchpad i versjon 5. men i Safari 6.* er dette dessverre borte igjen. Problemet med hopping i historikken har forsvunnet.

Opera:
Opera støtter all funksjonalitet godt, og vi har ikke oppdaget noen bugs. Bruk nyeste versjon.

Firefox:
Firefox fungerer godt på Snow Leopard.

Google Chrome:
Microsoft støtter for tiden ikke Google Chrome.

Dersom du har tester på andre nettlesere eller versjoner av OSX enn de vi tester på så send oss gjerne en epost til support@lyymp.no og oppgi versjoner og evnt kommentarer til funksjon.

Kommentarer

 1. Tormod Flatjord

  Hei!
  Jeg har garmin forerunner 610 og ønsker å laste treningen rett over i dagboken, men får det ikke til. Jeg har Mac. Der navnet skal komme opp på klokka står det bare «Lokal Fil» og kommer ikke opp noe annet.(heller ikke når jeg trykker på den). Har også prøvd å lastet ned de programmene som det står jeg mangler. Får til å koble klokka opp til Garmin Connect.

 2. Kristin Harila

  Hei.

  Jeg har både communicator plugin og Ant Agent på min mac, og jeg får beskjed om at øverføringen var vellykket fra min Forerunner 910XT. Men når jeg skal importere i dagboken får jeg beskjed om å sjekke at jeg har installert nødvendig plugin og at pulsklokken er koblet til maskinen. Jeg får også opp en link til Garmin for å laste ned communicator plugin og Ant Agent. Plugin lastes ned, men ikke Ant Agent. Her får jeg bare opp en feil melding om at «Safari kan ikke åpne filen «ANTAgent_234-15.exe» fordi den ikke kan åpnes med et av de tilgjengelige programmene.» Min verson er 2.2.2.
  Jeg har prøvd å slette begge og laste de ned på nytt.
  Jeg klarer å laste inn og se øktene i garmin connect. Så jeg synes det virker som at treningsdagboken ikke klarer å hente opp fra Ant Agent. Har dere vært bort i lignende problemer?

     1. Sjur

      For min del er det bedre med en halvgod app enn ingen app. Dette silverlight-kjøret er UTROLIG tungvint 🙂

 3. Martin Thiblin

  Hei,
  Jeg har startet å bruke dagboken på mac. Har lastet ned Silverlight 5.
  Selve dagboken fungerer fint (selv om jeg må scrolle på siden), men på årsplan kommer det ikke opp noe som helst og det fungerer ikke å laste inn.
  Jeg vet ikke om det skal komme opp et ferdig oppsett for å lage en årsplan eller om det er meningen at man skal laste ned en egen?

 4. Maximilian Gabrielsen

  Jeg har glemt brukernavn, så trykker jeg på «hent brukernavn» og skriver inn mail adressen. Jeg får ikke noen mail, vet ikke om jeg gjør noe feil.

 5. Audun Medhaug

  Jeg får ikke skrevet og registrert i feltene i dagboka. får kun registrert der man får bokser man kan krysse av i.. hva kan dette skyldes?

 6. Johan Grøgaard

  Får ikke import data fra Forerunner 210 til treningsdagboken, Får en feilmeding som referer til microsoft. har noen erfaringer med dette.

 7. Johan Grøgaard

  Jeg får ikke importert data fra garmin forerunner 210 til treningsdagboken på min macbook air, har forsøkt firefox og safari. ha rsiste silverlight og installert garmin programvare. Kan heller ikke importere filer fra garmin training center.
  Kan dere hjelpe

  Johan

 8. roy a dalmo

  Jeg har registert meg med trenerlisens.
  Har iMac med OS 10.6.8.

  Utfordringer:

  Opera (ver 12.15): «Space» ved skriving i kommentarfeltet fungerer ikke.
  Safari (5.1.9): Mine utøvere kommer ikke fram i nedtrekksmenyen
  Firefox (15.0.1): Silverlight plug in fungerer ikke i det hele tatt selvom jeg har forsøkt nedlasting nesten et dusin ganger.

  Safari fungerte greit som nettleser et stund, men da jeg «mellomlagret » treningsdetaljer for min sønn (utøver) falt samtlige utøverne ut fra nedtrekksmenyen.

  Håper dere finner ut av dette. Er det andre nettlesere som kan fungere?

  1. Bjørn Birkeland

   Det er fortsatt behov for offline-funksjon. Den ønsker vi å legge over i en app, men inntil vi har dette på plass så vil Silverlight bestå. Utviklingen av dagboken gjøres med begrenset budsjett, så et teknologiskifte er ikke gjort i en håndvending.

 9. Henri

  Jeg sliter veldig med å få dagboken min online slik at trenerne mine kan se at jeg har trent, noen tips? Jeg bruker macbook, og har benyttet meg av Offline versjonen veldig lenge nå, har mistet alt jeg hadde på internett

 10. Max

  Jeg har lastet økter fra pulsklokka til dataen, og når jeg har lastet den ned hender det at den blir 10 min kortere enn den egentlig var.

 11. Gjermund N

  Fungerer «Hent brukernavn» funksjonen? Eg har ein brukarkonto, men mottar ingen e-post når eg skriv inn e-postadressa mi. Har også sjekka spamfiltera mine.

 12. Jakob Kalvig Skogan

  Hei. Eg slit med å scrolle skikkelig i dagboka. Touchpad-scroll fungerar ikje, så eg må bruke «gammeldags» scroll på sida av skjermen. Har Mountain Lion, Safari 6.0.2 og Silverlight 3 på ein Macbook Pro.

 13. Lene Andersen

  Hei!
  Jeg sliter med å komme inn på min treningsdagbok via min Ipad. Er det sånn at dette er umulig eller gjør jeg noe feil? Bruker nettleser safari, men kommer opp at jeg mangler silverlight, men det gjør jeg ikke..

  mvh Lene Andersen

  1. Bjørn Birkeland

   IOS, operativsystemet på iPad, iPod og iPhone støtter dessverre ikke silverlight. Vi jobber med registreringsside for mobile enheter som ikke krever silverlight, og deretter app.

   Det samme gjelder for Android.

 14. Trine Mjåland

  Hei! Jeg bruker olt og legger inn øktene via min garminklokke. Problemet er bare at når jeg går inn på økten, dvs gps data så låser programmet seg. Jeg får ikke skrollet ned for å se hele vinduet som kommer opp. Jeg har en liten mac air 13. Programmet låser seg også på den måten at jeg ikke kommer ut av vinduet, må logge inn på nytt etter å ha lastet opp siden på nytt. Litt irriterende.

 15. Jakob Stensåsen

  Hei, når jeg forsøker å laste ned data fra min Garmin 310 xt forerunner får jeg beskjed om at programmet ikke finner pulsklokka, jeg har lastet ned all nødvendig programvare!
  Forslag?

 16. Christian Bugge

  Hei!

  Jeg har i lengre tid prøvd å få OLT-dagboka til å fungere på macen min, uten resultater.

  Jeg har en 13 tommers Macbook Pro (2010) med Intel prosessor.

  Silverlight 5 er installert og reinnstallert utallige ganger. Jeg har prøvd på både chrome, firefox, safari og opera.

  Men hver gang får jeg siden med: lokal lagring ble ikke initialisert. Videre går jeg inn på alternativer, uten å kunne gjøre noe mer.

  Jeg har OS X 10.8.2.

  Kan du hjelpe meg?

 17. Mari

  Hei!
  Jeg har fått problem med nedlastingen fra Garmin pulsklokke til dagboka. Det har gått bra helt til nå. Da kommer det opp at den finner ikke pulsklokka og at jeg må laste ned Garmin ANT Agent og Plugin. Disse har jeg lastet ned og oppdatert. Jeg har oppdatert Mac OS X 10.7.5, silverlight og safari uten at dette har løst problemet. Jeg har prøvd det i Firefox også, men da kommer samme feilmelding. Jeg kan laste opp trening i Garmin Connect og der fungerer den helt fint. Er det noe jeg kan gjøre? Eller er det en feil i dagboka siden dette plutselig kom nå?

 18. Andreas Falk-Larssen

  Hei.
  Er ny på treningsdagboka og starter med å logge øktene mine, men når jeg skal skrive inn timer så blir alt gjort om til sekunder. Og når jeg regner ut nok sekunder til for eks. 1 time så er det for mange tall… Er det noe jeg overser her?
  Mvh
  Andreas

  1. Bjørn Birkeland

   Alle prosjekter har noen prioriteringer. Vi hadde et krav fra brukerne at dagboken skal kunne brukes også offline. Til tross for at vi visste at det ville gjøre at det tok lenger tid før vi var mobile, så valgte vi å satse på Silverlight. Silverlight er dessverre ikke kompatibelt med iPad, og vi må derfor lage dette som en spesiell app, på samme måte for iPhone og Android. Vi har siden dag 1 hatt et ønske om bedre mobilitet, og vi er ivrige iPad-brukere selv. Vi jobber med planene for mobile løsninger, men har ikke noen releaseplan klar. Det skjer fortsatt såpass mye med utviklingen av nettversjonen at vi nok vil ha funksjonaliteten der mer spikret før vi begynner med flere parallelle grensesnitt, men iPad vil komme!

  1. Bjørn Birkeland

   Dagboken virker problemfritt på Lion 10.7.2. Dersom den ikke virker er det trolig et problem med silverlightinstallasjonen din. Den vanligste vi har sett er at man ikke har silverlight 5.

 19. Halvor

  Hei,
  det virker som dagboken ikke oppdager den nye silverlight, det står at jeg mangler nyeste versjon av silverlight når jeg skal inn i treningsdagboken. Får derfor ikke logget inn og ført trening. Dette er på mac os x lion, og jeg har prøvd «alle» nettlesere. Silverlight fungerer på andre nettsider som nrk nettv.

  1. Bjørn Birkeland

   Hei!
   Vi har testet dette grundig på flere Lion-maskiner.
   Dersom du kan gå inn på microsoft.com/silverlight så vil du finne versjon 5 der. Det kan virke som om nedlastingen ikke alltid gir deg korrekt versjon.

 20. Ole Martin Davanger

  Har et problem med dagboken når jeg skal skrive kommentar til treningen min. Hvis jeg har skrevet noe feil og trykker på backspace går til forrige side, altså innloggingen. Noen løsninger til dette problemet?

  1. Bjørn Birkeland

   Hei!
   Dette har vi bare klart å gjenskape på Safari 5.1.2 og Lion (dvs Mac OSX 10.7). Trykker du flere trykk enn det du skal slette så blar den bakover i nettleserhistorikken trykk for trykk.

 21. Leonardo Bjerck

  Hei jeg har lest alle kommentarene nedover. Jeg har akkurat fått logget meg på dagboken. Har problemer med at jeg ikke fåt skrollet skikkelig. Har Lion. Du sier i et svar at dere jobber med Lion problemet. Er det noe vits for meg og laste ned applikasjonen i sliverlight som står nevnt over? Eller er det ikke fikset enda?

 22. Øystein

  Vil denne løsningen også fungere på IPAD evt IPHONE?
  Har tidligere prøvd uten å lykkes. Finnes det noen løsning for IPAD?

  1. bjoebirk

   Hei!
   Da vi begynte å lage Olympiatoppens treningsdagbok i denne nye versjonen var det viktig at den skulle virke på både OSX og windows, samt at den skulle være mulig å benytte offline, dvs uten nettilgang. For å få til dette på en for oss håndterbar måte valgte vi Silverlight fra Microsoft som gjør at vi veldig enkelt kan ha fleksibiliteten fra en webapplikasjon i noe som også fungerer uten å ha tilgang på nett.

   Vi jobber med løsninger for både for android og iOS, men pr i dag vet vi ikke når dette blir.

 23. Stine

  Jeg har også problemer med dagboken på min MAC. Installasjonen avbrytes og det kommer ingen ikon på skrivebordet..

  1. bjoebirk

   Hei!
   Jeg antar at du bruker fullskjermvisning? Dersom du gjør dette må du høyreklikke i dagboken og velg «installer». Du kan da kjøre selve programmet fra din maskin og kan benytte fullskjermløsning.

 24. Geir Vassbotn

  Treningsdagboken sluttet å virke for Mac-brukere etter oppgradering til ny versjon. Ved forsøk på innlogging (var bruker av treningsdagboken fra mac før oppgraderingen), kommer feilmelding: «Lokal lagring ble ikke initialisert. Lag arbeidsområde for å kopiere data til lokal lagring.»
  Samme melding både fra Firefox og Safari. Silverlight er installert.

  Finnes det en løsning på dette problemet?

  1. Bjørn Birkeland Forfatter

   Hei!
   Det finnes dessverre ikke en løsning på LIon-problemet, men dette jobber vi med.

 25. Bård Kristian Kylland

  Har fremdeles problemer med å åpne. Kjører i OSX lion, men programmet «avsluttes uventet» hver gang det blir forsøkt åpnet. Tips?
  Prøvde også innlogging på nettsiden, og tenkte jeg kunne leve med scrolleproblemer, men her kom det opp feilmelding om programtilleggsfeil. Noe jeg kan gjøre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *